Természetgyógyász: Otthon megoldható egészségjavító módszerek, gyógyítás tanácsok gyakorlott természetgyógyász masszőr cikkeiben - Budapest HU Humoros természetgyógyász cikkek sora az ön-gyógyítás, egészség feljavítás, megóvás érdekében masszőrtől - www Az olvasók által legjobbnak ítélt hasznos természetgyógyász tanácsok, javaslatok, ötletek, gyógyítás tippek és trükkök magyar masszőrtől HU Természetgyógyász cikk-csoportok az életvitel, életmód, felépülés, gyógyítás, meggyógyulás, wellness, fitnesz és javuló közérzet tárgyában. Természetgyógyász vidám és zenés videók a természetes gyógyító életvitel kiegészítéséhez a klinika gyógyító ereje fokozására.
Természetgyógyász és a természetgyógyászati kezelés, technikák, módszerek, gyógyítás fogások, házipraktikák, természetes gyógyítás
Gyógyulás, felépülés, kilábalás kipróbált természetgyógyász életvitel és gyógyítás trükkök révén - masszőr segít.

Részleges foci - Természetgyógyász írása a 2008 évi futbal EB nyitó meccsén a svájci Frei térdszalagszakadása tárgyában

Sport-megfélemlítés,
részleges térdszalagszakadás,
avagy az örök emlék?








Ingyenes gyógymasszázs bemutatók:

~ EGYSZERŰ ~ HATÉKONY ~ GYÓGYÍTÓ ~
~ OTTHON IS ALKALMAZHATÓ ~

A program a cikk alatt.





2008.06.07. Svájc-Csehország
A 2008-as futbal EB nyitómeccsét a következő várakozás előzte meg: A cseh csapat jobb – győzni fog. Csak az a kérdés, hogy mennyire. Ezt pedig majd a svájci csapat klasszisa - Frei - fogja eldönteni.

Ám ahogy a pályára léptek a játékosok, nyilvánvalóvá vált, hogy erről a svájci házigazdák nem voltak megfelelően tájékoztatva. Úgy játszottak, mintha ők lennének a jobbak.

Teltek a percek, és kialakult egy részleges foci.

A pályának főleg a cseh térfelét vették igénybe játék céljára. A cseheknek nem volt kibontakozás. Viszont meg tudták oldani, hogy ne legyen veszélyben a kapujuk.
Ez így részleges siker.
Egy nagy probléma mégis adódott. A probléma neve Frei. Ő ugyanis lehetetlen helyzetekből többször is veszélyes volt a kapura. A csehek számára megoldásként csak egy jó, gyors kontra jöhetett szóba. Védekezgetünk, aztán megugrunk, és eldöntjük a meccset. Ennek viszont akadálya volt Frei. Így is veszélyes volt. Még nagyobb lett volna a veszély, ha kitámadnak, és Frei teret kap.
Tehát ki kell őt iktatni.
És kimondták rá az ítéletet.

Az első félidő vége felé előállt egy önkéntes ítéletvégrehajtó.
Teljesen ártalmatlan szituációban Frei nagy lendülettel ment a labdára. Egy cseh is rásprintelt (látszólag). De jobb ötlete támadt. Úgy csinált mintha neki hallatlanul fontos lenne megvédeni a labdát Freitől. Látszólagos nagy indulatjában kénytelen volt Freielé lépni. És véletlenül, ügyetlenül olyan jól sikerült, hogy Freit térdmagasságban leblokkolta. A svájci átrepült a combja fölött. A térde pedig hátrafelé irányba nagy erővel megfeszült.
Amire ez az ízület nincs berendezkedve.
Riporter mondta: Leragadt a támaszkodó lába. Én mondom: A támaszkodó lábát leragasztották. Nem kapott esélyt, hogy rendesen elessen.

A cseh részleges sikert ért el. Ugyan ebben az érdektelen helyzetben sem tudta megjátszani a labdát, de kinyírta Frei térdét.

A svájci nem kérte a hordágyat. Saját lábán támogatták le.
Zokogva.
Érezte, hogy ő itt az EB-n csak úgy részlegesen vett részt.

Ez a cseh legény nagy szívességet tett a többi nemzetnek is a csoportban - igazán kiérdemelt, mondjuk, egy térdszalagrendet.

A második félidőre a cseh kapitány gyorsan lecserélte a sztárját – Kollert. Nehogy vele is hasonló véletlen történjen. A játék pedig teljesen hasonló részleges formában zajlott, mint az első félidőben. Egy nagy különbséggel. Most már lehet kontrázni, kitámadni. Mert nincs Frei.
És egy kitámadás közben a csehek friss cserejátékosa kontrában megugrott, és betalált.

Én a magam részéről szívesebben néztem volna még Frei játékát, mint a többiekét, akik a pályán maradtak. Csalódott voltam. Mint mikor a kisgyereknek elveszik a játékát. Továbbá sajnálatosnak tartom, hogy ha egy csapatnak egyetlen nagy klasszisa van, akkor arra kell tippelni, hány percig hagyják őt a füvön. És mindezt bírói büntetés nélkül.

Itt egy biztoskezű, illetve biztoslábú ítéletvégrehajtó nyert 1:0 arányban.
A futbal pedig vesztett.

Utószó: Frei két hónap múlva (állítólag) focizhat – merthogy a térdszalagszakadása is “csak” részleges.







Most nézzük, hogy mit tehetünk
MAGUNKTÓL MAGUNKÉRT:

durvaság kegyetlenség testi sértés gáncs

Egy természetgyógyász tipp (tips):


Ilyen sérülés után teljes kímélet jár a testrésznek.


időváltozást jelzi fáj fájdalmas nyilall szúr

Természetgyógyász trükk (tricks):


Az ép testrészek tornája viszont javítja a gyógyulási esélyt a sérült testrészen.




Plusz egy eszköz (tools):


Nem sántítunk. Nem bicegünk. Nem ugrálunk féllábon. A hordágyat el kellett volna fogadni.


elgáncsolás maradandó sérülés

Egy segítő természetgyógyász módszer(help):


Akupunktúra.


szakadás ínszalag ínszalagszakadás

A pesszimista természetgyógyász:


Az ilyen sérülések negyven éves kor fölött ismét felhívják magukra a figyelmet. És már nem lehet átlépni, nem odafigyelni - mint fiatalon.




A természetgyógyászati masszázs kezelés varázsa:


A reflexzónákat jól ismerő szakember tud olyan beavatkozást, amelyben nem nyúl a beteg testrészhez, de közvetve, távolhatással elősegíti a gyógyulást. Ilyen például a talpmasszázs.




Mai ajándékunk:


A szövegben a színes szavakra kattintva megtekinthetünk régebbi EB videókat. Ez a kép pedig olyan weboldalra visz, ahol a 2008-as EB góljait nézhetjük meg 3 különböző kameraállásból 3D modellen.








Egy természetes kérdés (FAQ):


Ez lenne a foci? Ez nem az ügyetlenségnek álcázott kegyetlenség?








A provokatív természetgyógyász:


Mit gondol a kedves olvasó, Freinek van megfelelő biztosítása az ilyen balesetre?




Egy természetgyógyász elérhetőség:


Az email-ben feltett kérdésekre 24 órán belül válaszolok.
Rokaferenc@gmail.com




Természetes, hogy engem is érdekel az olvasó véleménye:


A csillagokkal értékelhetjük a cikket






Természetgyógyász

Eligazodás a természetgyógyász cikkek között:


A kategóriák között más mozgásszervi témájú anyagokkal is találkozhatunk.











További javaslatok:







Zaszlo HU

Alul a cimkék bármelyikére kattintva elolvashatjuk e tárgyban a Tollterápia többi olvasmányát is (ha van). És ha valamelyik szót érdekesnek ítéli az olvasó, beírhatja a fenti web-keresőbe, hisz a legnagyobb információ forrás a futbal mérkőzések terén is a Google.
 
">