Természetgyógyász: Otthon megoldható egészségjavító módszerek, gyógyítás tanácsok gyakorlott természetgyógyász masszőr cikkeiben - Budapest HU Humoros természetgyógyász cikkek sora az ön-gyógyítás, egészség feljavítás, megóvás érdekében masszőrtől - www Az olvasók által legjobbnak ítélt hasznos természetgyógyász tanácsok, javaslatok, ötletek, gyógyítás tippek és trükkök magyar masszőrtől HU Természetgyógyász cikk-csoportok az életvitel, életmód, felépülés, gyógyítás, meggyógyulás, wellness, fitnesz és javuló közérzet tárgyában. Természetgyógyász vidám és zenés videók a természetes gyógyító életvitel kiegészítéséhez a klinika gyógyító ereje fokozására.
Természetgyógyász és a természetgyógyászati kezelés, technikák, módszerek, gyógyítás fogások, házipraktikák, természetes gyógyítás
Gyógyulás, felépülés, kilábalás kipróbált természetgyógyász életvitel és gyógyítás trükkök révén - masszőr segít.

A meleg monitor - a színhőmérséklet szembántalma: piros, gyulladt, táskás, karikás, száraz szem csíp - természetgyógyász cikk a látásromlás tárgyában

Hogyan javítsuk a monitor szemre
ártalmas, bántó, irritáló hatásait
a képernyő fényhőmérséklete által?








Ingyenes gyógymasszázs bemutatók:

~ EGYSZERŰ ~ HATÉKONY ~ GYÓGYÍTÓ ~
~ OTTHON IS ALKALMAZHATÓ ~

A program a cikk alatt.





Pszichoszomatikus.
Mondjuk egy testi problémára, amikor arra utalunk, hogy lelki jelenségek húzódnak meg a hátterében. Vagy azt monjuk rá:
“Ez csak olyan lelki alapon működik”.


Manapság favorizáljuk ezeket a gondolatokat. Talán a 40 év materialista nyomás ellencsapásaként.
Ám a valóság az, hogy a szomatopszichés jelenségek ugyanolyan figyelmet követelnek ki maguknak. Azaz… a test befolyásolja a
lelket.
(Ez, mondjuk, egy masszőrtől a minimum.)
Így kerek a dolog a jin-jang viszonylatban.
Az pedig egészen különös jelenség, amikor e kettőre ráreagál a szellem. Az értelem, az elme, a ráció. Merthogy nem tudja kivonni magát a testi, vagy épp a lelki befolyás alól. Bizonyos alkalmakkor pedig az értelem veszi kezébe az irányítást testi-lelki folyamatok fölött.
Ha valaki megvakarja a fenekét, hát szakember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy ez most testbeszéd, vagy csak viszket néki.

És mindez a színhőmérsékletkapcsán került terítékre.

Nagyon egyszerűen, és nagyon hétköznapian fogalmazva minden színnek, és minden fénynek van egy hőmérséklete. Mértékegysége a Kelvin. Jele: K. Nemrég még kelvin fok volt, de lefokozták.
Ahogy azt magunktól is gondolnánk - minél több a vörös összetevő egy fényben, annál melegebb. Egy lámpában lévő izzószál fényének a hőmérséklete arányos az izzás hőmérsékletével.
Használunk olyan fényforrásokat is, amelyek nem az izzás folyamatában válnak fénykibocsátóvá. Például a neoncső, a TV, a fényképezőgép vakuja… no és a monitor.
Ezek fényét is jellemezni tudjuk bizonyos mértékkel. Egy gyertya fénye 1900 K körül ingadozik (vagy éppen hajladozik), míg egy vaku 5000 K.
Tehát az alacsonyabb érték melegebb fényt jelöl.

A monitor fénye hideg.
Amit a szem szeret, az természetesen a meleg.

A monitoromon van egy gomb, amit megnyomva az alapbeállítások funkciói tűnnek elő. Sorrendben: Fényerő+kontraszt, Képpozíció, Képméret, Képalak, és itt az RGB, amit együtt kezel a színhőmérséklettel.

Kiderül, hogy én a gépemet mint alapbeállítás be tudom lőni valahol 5000 és 10 000 K közé. A gyakorlatban egy szép napos nyári reggel, és egy borús, ködös ítéletidő között dönthetek.
Persze mindenképp a hideg színek tartományában bogarászok, de nem mindegy, mennyire.
Mert a hideg fény hideg érzetet ad a testben.
Szomatikus. Egy fizikai jelenség, egy anyagi valami meg tudja csinálni, hogy én hideget érezzek, amikor a hőmérő ezt nem mutatja?
Hát, igen.
Főleg a hideg fehér adja a jégmező-feelinget.
Most ezen el lehet vitatkozni, hogy pszichoszomatikus-e. De az biztos, hogy sok monitornézés mellett jobban kell fűteni.

Sőt, van itt egy különlegesség:
a hideg fény növeli a koncentrációt.
És ez már több, mint szomatopszichés. A szellemre hat. Szomatomentális? És ugyan miként éri el, hogy én jobban koncentráljak? A kulcsszó: stressz. A hideg fény veszélyérzetet okoz – ez stressz. A stressz pedig többletteljesítményre sarkallja a szellemet.
Végülis a fényhőmérséklet beállításánál el kell döntenünk, hogy a szem számára kevéssé bántó, meleg hatásokat választjuk-e. De bárhogyan is döntünk, sütkérezni nem fogunk a képernyő előtt.
A hideget megúszni nem lehet.





Monitor színhőmérsékletEgészség monitor színhőmérsékletEgészséges monitor színhőmérséklete - szemnek kedvező beállításA színhőmérséklet egészséges beállítása a monitoronA szem számára legkedvezőbb szín hőmérséklet kalibrálása a monitor képernyőn





Most nézzük, hogy mit tehetünk
MAGUNKTÓL MAGUNKÉRT:



Egy természetgyógyász tipp (tips):


A helyiségben, ahol monitorral dolgozunk világítsunk meleg fényforrásokkal is.



Természetgyógyász trükk (tricks):


Régen a TV készülék háta mögé elhelyeztek meleg fényű izzólámpát. Nem rossz. Mondjuk narancs színű lámpaernyővel. A monitor mőgé is mehet. Vagy a monitor mellé mindkét oldalon egy-egy melegfényű kristálylámpa?



Plusz egy eszköz (tools):


Az "Adobe Gamma" program szoftveres megoldást kínál a színhőmérséklet beállítására.



Plusz egy segítő társ (help):


Fényképészekkel érdemes elbeszélgetni a témáról. Nekik erről sokat kell tudniuk.



A pesszimista természetgyógyász:


Ha a hideg fény növeli a koncentrációt, ez nyilván rövid távú hatás. Hosszabb távon ez a kikényszerített, többlet teljesítmény lemeríti az elemeinket.



És a természetgyógyászati masszázs varázsa:


Ügyes masszőr él a világításban rejlő hatásokkal is.



Mai ajándékunk:


Hogyan kalibráljuk a képernyőt, hogyan állítsuk be a fény tulajdonságait az Adobe Gamma-val?



Ha nem értünk angolul, van itt egy fordítás (he-he):






Egy természetes gyakori kérdés (FAQ):


Ez a pszichoszomatikus varázsszó nem arra szolgál, hogy elkendőzze, fogalmunk sincs mi az?








Plusz egy commentprovokátor:


Lehet-e, hogy az energiatakarékos, hideg lámpák többe kerülnek, ha a fűtést is hozzászámoljuk?



Egy természetgyógyász elérhetőség:


Az email-ben feltett kérdésekre 24 órán belül válaszolok.
Rokaferenc@gmail.com



Természetesen érdekel az Ön véleménye is:


A csillagokkal értékelhetjük a cikket:






Természetgyógyász

Eligazodás a természetgyógyász cikkek között:


A monitorral kapcsolatos szemproblémák jól megférnek, és szépen gyarapszanak a "Számítógépes életmód" kategóriában. Tudom ajánlani.










További javaslatok:




Google PageRank



Zaszlo HU

Alul a szavak bármelyikére kattintva elolvashatjuk e tárgyban a Tollterápia többi olvasmányát is (ha van). És ha valamelyik szót érdekesnek ítéli az olvasó, beírhatja a fenti web-keresőbe, hisz a legnagyobb információ forrás a monitor és a színhőmérséklet terén is a Google.
 
">